Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Новини

Дата: від до Скинути
05 Грудня, 2023 р., 11:05
Як система безоплатної правничої допомоги допомагає постраждалим від домашнього насильства
04 Грудня, 2023 р., 10:34
 У Прилуках жінок навчатимуть підприємництву, лідерству, та як запобігти будь-яким проявам насильства та експлуатації
04 Грудня, 2023 р., 10:25
Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти і науки інформує про можливості національної програми з популяризації англійської як мови міжнародного спілкування в Україні Future Perfect (далі – програма), яка створена з ініціативи Президента України. Мовна програма Future Perfect втілюється Міністерством цифрової трансформації України в співпраці з Міністерством освіти і науки України та Міністерством культури та інформаційної політики України, за підтримки USAID / UK Aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» та Фонду Східна Європа. Програма Future Perfect складається з законопроєкту про застосування англійської мови в Україні №9432, що передбачає впровадження англійської мови у різних сферах діяльності, а також передбачає продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську в зручному та доступному форматі. Перші з них — платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova. Вебсторінка програми: https://osvita.diia.gov.ua/future-perfect. Empower — це онлайн-платформа Кембриджського університету, доступна для всіх українських університетів. Її запуск став частиною пакета підтримки, який надає Україні Кембридж від початку повномасштабного вторгнення росії. Empower — один з перших сервісів, представлених у межах національної мовної програми Future Perfect, що має на меті популяризувати англійську мову в Україні. Платформа не призначена для самостійного вивчення мови — вона пропонує навчальні курси, які потребують викладача чи вчителя для опанування мови. Безоплатний доступ для українських університетів та мовних провайдерів відкритий незалежно від їхньої форми власності. Платформа містить навчальні курси Cambridge Empower від A1 до C1 — загальний курс англійської мови для дорослих та старших підлітків, що поєднує матеріали для роботи в класі та персоналізовану онлайн-практику.
24 Листопада, 2023 р., 15:45
ГОЛОДОМОР 1932-1933 рр. - страшна трагедія в історії нашої держави. Голодомор забрав мільйони людей, і щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам`ятати про них.
07 Листопада, 2023 р., 16:05
Сьогодні, 07 листопада у Дмитрівському старостинському окрузі  відбулося    урочисте відкриття меморіальних дошок на честь  Дерев’янка Руслана Петровича, який загинув  07 серпня 2022 року та Тищенка Івана Григоровича, який загинув 21 січня 2023 року, захищаючи  територіальну цілісність України. 
07 Листопада, 2023 р., 15:28
Заміна паспорта: коли ID-картка обов’язкова
16 Жовтня, 2023 р., 08:42
Батьки зобов’язані піклуватися про своїх дітей. Але що робити, коли вони не виконують свої обов’язки щодо дитини або навіть шкодять їй? Тоді може постати питання про позбавлення батьківських прав. Як відбувається цей процес та як підлітку отримати допомогу юриста, розповідаємо далі.
12 Жовтня, 2023 р., 14:58
Людина жива доти, доки про неї пам’ятають. Тому, ми маємо передати спогади про наших Захисників та їх подвиги майбутнім поколінням, навчити їх цінувати те, що вони мають та навчити боротися за краще майбутнє, за свою долю.
03 Жовтня, 2023 р., 12:05
Постановою Кабінету Міністрів України від 07 липня 2023 р. № 690 «Деякі питання забезпечення функціонування та ведення Державного електронного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки» (далі – Постанова № 690) затверджено порядок функціонування та ведення Державного електронного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки та внесено зміни до порядку ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки та ведення їх обліку (далі – Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2022 р. № 1030 «Деякі питання ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки».
03 Жовтня, 2023 р., 10:07
Вимоги законодавства сфери розрахунків, пов’язані, зокрема, і з відображенням реквізитів електронних платіжних засобів – платіжних карток (далі – ЕПЗ) у чеках, які формуються реєстраторами розрахункових операцій/програмними реєстраторами розрахункових операцій.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора