Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Новини

Дата: від до Скинути
17 Січня, 2024 р., 14:40
На Чернігівщині оголошено конкурсний відбір на посади поліцейських офіцерів громади
10 Січня, 2024 р., 15:10
1 січня 2024 року зріс прожитковий мінімум. Тож змінилися умови надання вторинної правничої допомоги (допомоги зі зверненням до суду) людям з низьким доходом.
29 Грудня, 2023 р., 12:00
Хотіла оформити «грошову допомогу» в Інтернеті, натомість втратила майже 6 тисяч гривень: поліція Прилуччини вкотре застерігає громадян від шахраїв
28 Грудня, 2023 р., 14:58
Знищив автівку односельця заради помсти: На Прилуччині поліція затримала палія
28 Грудня, 2023 р., 14:53
«Від серця до серця»: поліцейські трьох областей України об’єдналися заради допомоги сім’ям з дітьми, що постраждали від війни
22 Грудня, 2023 р., 11:59
Міністерство молоді та спорту України проводить активну роботу щодо залучення населення, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їхніх сімей до оздоровчої рухової активності та спорту. З метою постійного спостереження основних показників рухової активності, визначення рівня залученості до рухової активності та здорового способу життя різних вікових груп та соціальних верств, створення та покращення умов для занять руховою активністю та спортом заплановано проведення моніторингу. Одним із завдань моніторингу є формування пропозицій щодо удосконалення системи залучення населення до занять руховою активністю та спортом і розроблення, на основі даних моніторингу, обґрунтованих рекомендацій для прийняття державних управлінських рішень, спрямованих на покращення якості залучення населення до занять руховою активністю та спортом. Міністерством молоді та спортом України у співпраці з Державною службою статистики України на платформі https://survey.stat.gov.ua створено анкету для проведення онлайн опитування населення для моніторингу основних показників рухової активності різних вікових груп та соціальних верств населення, стимулюючих і стримуючих факторів. Опитування проводиться в усіх регіонах України з 18 грудня 2023 року по 18 січня 2024 року серед різних груп населення з 18 років і до 65 років та старші.
21 Грудня, 2023 р., 16:00
Відповідно до статті 101 Конституції України та Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини здійснюється парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина, метою якого є, серед іншого, запобігання порушенням прав свобод людини і громадянина або сприяння їх поновленню. Широкомасштабне військове вторгнення Російської Федерації в Україну підвищило вразливість населення до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Згідно зі статтею 1 Закону України «Про протидію торгівлі людьми», торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи. Статтею 149 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність за торгівлю людиною, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням примусу, викрадення, обману, шантажу, матеріальної чи іншої залежності потерпілого, його уразливого стану або підкупу третьої особи, яка контролює потерпілого, для отримання згоди на його експлуатацію. У примітці 1 до цієї статті зазначено, що під експлуатацією людини в цій статті слід розуміти всі форми сексуальної експлуатації, використання в порнобізнесі, примусову працю або примусове надання послуг, рабство або звичаї, подібні до рабства, підневільний стан, залучення в боргову кабалу, вилучення органів, проведення дослідів над людиною без її згоди, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, примусову вагітність або примусове переривання вагітності, примусове одруження, примусове втягнення у зайняття жебрацтвом, втягнення у злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах тощо. Пунктом 4 Порядку встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2012 №417 передбачено, що Голова місцевої держадміністрації визначає структурний підрозділ, відповідальний за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та відповідальну посадову особу згідно з розподілом функціональних обов’язків.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора