Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Перейшов за посиланням для оформлення доставки та втратив майже 15 тисяч гривень. Поліція Прилуччини застерігає громадян від шахраїв під час купівлі-продажу товарів

Дата: 26.03.2024 09:12
Кількість переглядів: 16

Поліцейські закликають громадян не переходити за сумнівними посиланнями в Інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

 

17 березня до поліції звернувся 23-річний мешканець Парафіївської громади із повідомленням, що з його банківського рахунку зникло майже 15 тисяч гривень. Чоловік розповів поліцейським, що на одній із популярних інтернет - платформ він розмістив оголошення про продаж автозапчастин. Пізніше йому в месенджері «Telegram» написав чоловік, який виявив бажання придбати товар. Обговоривши умови здійснення купівлі-продажу, псевдопокупець надіслав на номер заявника посилання про оформлення доставки. Перейшовши за посиланням, потерпілому запропонували ввести секретні дані його картки. Після виконання цих умов з рахунку чоловіка зникли кошти.

 

Поліція наполегливо рекомендує: по телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. В результаті чого шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора