Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Перейшла за посиланням для зарахування коштів під час продажу товарів та втратила 27 тисяч гривень: поліція застерігає громадян від шахраїв

Дата: 07.03.2024 14:35
Кількість переглядів: 18

 

Поліцейські закликають громадян під час купівлі-продажу товарів не переходити за сумнівними посиланнями в Інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.

 

5 березня до поліції надійшло повідомлення від 41-річної прилучанки. Жінка розповіла поліцейським, що на одній із популярних інтернет-платформ вона розмістила оголошення про продаж мяких іграшок. Одразу ж через один із месенджерів з нею зв’язався потенційний покупець, який виявив бажання придбати товар. Обговоривши всі умови купівлю-продажу товару, на телефон жінки надійшло фішингове посиланням, нібито для зарахування грошей на карту. Перейшовши за посиланням, заявниці запропонували ввести реквізити та секретні дані її картки. Потерпіла виконав ці умови, після чого з її рахунку зникло 27 тисяч гривень.

 

За цим фактом поліцейські розслідують кримінальне провадження, тривають слідчо-розшукові дії.

 

Поліція наполегливо рекомендує: по телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. У результаті чого шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора