Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

ГОЛОДОМОР 1932-1933 рр. - страшна трагедія в історії нашої держави

Дата: 24.11.2023 15:45
Кількість переглядів: 123

ГОЛОДОМОР 1932-1933 рр. - страшна трагедія в історії нашої держави. Голодомор забрав мільйони людей, і щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам`ятати про них.

24 листопада, з нагоди відзначення Дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні у Малодівицькій громаді відбулися поминальні заходи.

На знак скорботи за мільйонами співвітчизників, яких знищив людиноненависницький тоталітарний режим, біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору і політичних репресій відбувся жалобний захід, до якого долучилися представники Малодівицької селищної ради, працівники відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту, територіального центру соціального захисту населення та усі небайдужі жителі селища.

Учасники заходу засвітили свічки пам’яті жертвам голодомору, вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

На завершення заходу заупокійну службу відправив настоятель Святотроїцької церкви отець Микола.

 

У 2023-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 25 листопада. Долучіться в цей день о 16.00 до Загальнонаціональної хвилини мовчання. Згадайте про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів.

 

Цього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду  в  умовах  повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

 

Закликаємо також людей по всьому світу засвітити вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора