Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

ЗАПИТУЄТЕ – ВІДПОВІДАЄМО

Дата: 01.09.2023 09:29
Кількість переглядів: 35

 

-Чи може колишній військовослужбовець, не пенсіонер, який є учасником бойових дій, отримати разову грошову допомогу до Дня незалежності України, якщо він не звернувся за ії виплатою до 24 серпня ?

Постановою Кабінету Міністрів України № 754 від 21 липня 2023 року “Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань“ передбачено, що отримувачі грошової виплати до Дня Незалежності України, зокрема, ветерани війни, які не є пенсіонерами, не перебувають на службі і набули відповідного статусу до 24 серпня поточного року включно, можуть звернутися до органів Пенсійного фонду України та отримати її до 1 листопада поточного року.

 

- Я відпрацювала 20 днів у минулому місяці. За яких умов неповний місяць роботи зараховується до страхового стажу як повний?

Відповідно до частини третьої статті 24 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” страховий стаж в Україні обчислюється в місяцях.

Неповний місяць роботи зараховується до страхового стажу як повний за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків є не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

🧾Наприклад, щоб липень 2023 року було зараховано до страхового стажу як повний, за особу (або особою) має бути сплачено страховий внесок у розмірі не менше 22% мінімальної зарплати: 6700 х 22% =1474 грн. Тобто, якщо за 20 днів роботи було нараховано заробітну плату не менше 6700 грн, до страхового стажу буде враховано повний місяць.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора