Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Субсидії: запитуєте – відповідаємо

Дата: 01.09.2023 09:08
Кількість переглядів: 31

За який період в дохід домогосподарства при призначенні субсидії враховується пенсійна виплата?

У разі призначення житлової субсидії не з початку опалювального (неопалювального) сезону до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається житлова субсидія. Наприклад, якщо людина звернулася за призначенням субсидії у серпні, то дохід у вигляді пенсії буде враховано за червень.

При розрахунку житлової субсидії на опалювальний період (з жовтня) як дохід враховується розмір серпневої пенсійної виплати.

Якщо ж житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону (з травня), то дохід враховується в розмірі нарахованої пенсії за березень (пункт 37 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 „Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”).

Чи враховується до сукупного доходу сім’ї при призначенні субсидії допомога при народженні дитини?

До середньомісячного сукупного доходу сім’ї не включається частина допомоги при народженні дитини, виплата якої проводиться одноразово (10320 грн).

Водночас решта допомоги, яка щомісячно виплачується протягом наступних 36 місяців (860 грн), до середньомісячного сукупного доходу сім’ї при розрахунку субсидії враховується (п. 4 та п.5 Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №632).

На яку дату визначається кількість членів домогосподарства при призначенні субсидії?

Кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається житлова субсидія (п. 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 „Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”).

Наприклад, якщо субсидію призначено з липня 2023 року, то й кількість членів домогосподарства враховується станом на 1 липня 2023 року. 

 

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора