Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Обґрунтування застосування переговорної процедури закупівлі, (посилання на експертні, нормативні, технічні та інші документи, що підтверджують наявність умов застовування процедури закупівлі): Послуги з розподілу електричної енергії.

Дата: 31.01.2022 14:27
Кількість переглядів: 257

 

  1. Найменування предмета закупівлі: код ДК021:2015: 65310000-9  Розподіл електричної енергії (Послуги з розподілу  електричної енергії) Процедура закупівлі – переговорна (скорочена)
  2. Назва учасника – АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО»

4.   Обсяг закупівлі (надання послуг) становить  190000 кВт./год

  1. Ціна за 1 кВт/ год.  Становить1,61484 грн. в т.ч. ПДВ-20%.
  2. Вартість предмета закупівлі :  306819,60  грн.  ( Триста  шість   тисяч  вісімсот дев’ятнадцять   грн. 60 коп.) з ПДВ.

7. Місце надання послуги: заклади Малодівицької селищної ради

8. Строк надання послуги: до 31 грудня 2022 року.

9. Умови застосування переговорної процедури закупівлі: п. 2 ч.2 статті 40 Закону України  « Про публічні закупівлі якщо роботи, товари  чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним субєктом господарювання за наявності такого випадку a саме відсутність конкуренції з технічних причин.

         Відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії», розподіл електричної енергії- це діяльність із транспортування електричної енергії від електроустановок виробників електричної енергії або електроустановок оператора системи передачі мережами оператора системи розподілу, крім постачання електричної енергії. Послуги з розподілу електричної енергії надають оператори систем розподілу (суб’єкти природних монополій) за тарифами, які встановлюються НКРЕКП. Відповідно до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії (постанова НКРЕКП від 13.11.2018 р. № 1434) територія провадження діяльності оператора системи розподілу визначається за місцем розташування об’єктів електроенергетики, призначених для розподілу електричної енергії, що перебувають у власності ліцензіата, та до яких приєднані електричні мережі споживачів. Відповідно до Закону України «Про природні монополії» та Розпорядження Антимонопольного комітету України від 28.11.2012 №874-р «Про затвердження Порядку складання та ведення зведеного переліку суб'єктів природних монополій»: АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» займає монопольне становище на ринку послуг з приєднання до електричних мереж систем розподілу на території Чернігівської області та м. Славутич Київської області.

Отже, АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» є єдиним постачальником послуг з нестандартного приєднання до електричних мереж системи розподілу АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО».

Відповідно до Зведеного переліку суб'єктів природних монополій, що розміщений на офіційному інтернет-сайті Антимонопольного комітету України (http://www.amc.gov.ua) станом на 31.12.2021 року АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО»  належить до суб’єктів природних монополій. Також, АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО»  (код ЄДРПОУ 22815333) отримало ліцензію на право провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії у межах місць провадження господарської діяльності, а саме: на території Чернігівької області  в межах розташування системи розподілу електричної енергії, що перебуває у власності або господарському віданні  АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» та електричних мереж інших власників, які приєднані до мереж ліцензіата (з якими укладені відповідні договори згідно із законодавством), оприлюдненого на офіційному сайті НКРЕКП http://www.nerc.gov.ua.

Отже, воно є єдиним постачальником Розподілу електричної енергії – код ДК 021:2015 - 65310000-9 «Розподіл електричної енергії» в межах існуючих та підведених до закладів Малодівицької селищної ради електромереж та виникає потреба в застосуванні переговорної процедури. За таких умов вищезазначені послуги можуть бути надані тільки одним оператором системи розподілу – АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» , у зв’язку з чим виникають підстави для застосування абзацу третього пункту 2 частини другої статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі» № 922-VIII від 25.12.2015 (зі змінами і доповненнями): «відсутність конкуренції з технічних причин, яка має бути документально підтверджена замовником».

Документи, що підтверджують наявність умов застосування переговорної процедури закупівлі:

1) Закон України «Про ринок електричної енергії» від 13.04.2017 №2019-VIII зі змінами; 2) Закон України «Про Природні монополії» від 20.04.2000 №1682-III; 3) Розпорядження Антимонопольного комітету України від 28.11.2012 №874-р «Про затвердження Порядку складання та ведення зведеного переліку суб’єктів природних монополій»; 4) Зведений перелік суб’єктів природних монополій, розміщених на офіційному сайті Антимонопольного комітету України www.amc.gov.ua; 5) Постанова НКРЕКП №312 від 14.03.2018 року «Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора