Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

На Чернігівщині працюють іноземці з 30 країн світу, найбільше – турків, китайців, білорусів та вірмен

Дата: 24.01.2022 16:13
Кількість переглядів: 151

На Чернігівщині працюють іноземці з 30 країн світу, найбільше – турків, китайців, білорусів та вірмен

У той час, як дехто з українців шукають роботу за кордоном, іноземці приїздять працювати в Україну, щоправда не так масово. Зокрема на Чернігівщині протягом минулого року 89 роботодавців регіону використовували працю 133 іноземних громадян.

Це громадяни  30 країн світу, найбільше – з Туреччини, Китаю, Білорусі та Вірменії. Переважна більшість іноземців, які працюють на Чернігівщині, обіймають керівні посади, проте серед них є й кваліфіковані працівники, такі як налагоджувальник деревообробного устаткування, оператор устаткування з перероблення деревини, інженер з технічної діагностики котельного і турбінного устаткування, машиніст котла самохідного, слюсар з механоскладальних робіт, економіст зі збуту, менеджер, енергетик тощо.

Експерти вказують на низку «плюсів» застосування праці іноземців, адже це інвестиції в розвиток економіки, створення нових робочих місць,   легальна зайнятість, сплата податків, а також управлінський потенціал та іноземний досвід.

У службі зайнятості пояснюють, що в Україні роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства лише на підставі дозволу, що видається регіональною службою зайнятості.

З Переліком документів для отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства та продовження його дії можна ознайомитися на сайті Чернігівського обласного центру зайнятості за посиланням: https://chg.dcz.gov.ua/publikaciya/perelik-dokumentiv-dlya-otrymannya-dozvolu-na-zastosuvannya-praci-inozemciv-ta-osib-bez

                                          Чернігівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора