Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Понад 5,2 млрд гривень податків отримали місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-вересня 2021 року

Дата: 01.11.2021 10:29
Кількість переглядів: 178

Понад 5,2 млрд гривень податків отримали місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-вересня 2021 року

Від платників Чернігівської області протягом 9 місяців до місцевих бюджетів усіх рівнів надійшло 5,2 млрд грн податків і зборів. Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Чернігівській області. 

 Найбільшу частку у загальній сумі (близько 65 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 3,4 млрд гривень.

Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також за автомобілі преміум - класу) сплачено понад 781 млн грн (майже 15 відс. доходів бюджетів територіальних громад), єдиного податку на підприємницьку діяльність  - близько 663 млн грн (12,7 відс. загальної суми надходжень).

Частина решти податків і зборів у загальній сумі становить 7,4 відс. обсягу надходжень: податку на прибуток сплачено 66,6 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – майже 126,5 млн грн, акцизного податку від реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 153,7 млн грн, плати за ліцензії на виробництво та продаж підакцизних товарів – 14,4 млн грн, екологічного податку – 17,3 млн грн та інші. 

Начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк зазначила: «Найбільшу частину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (26,5 відс. загальної суми). Майже 19 відс. податків надійшло від представників галузі сільського господарства та 14 відс. від промисловості. Громадяни сплатили 791 млн грн податків з підприємницької діяльності та плати за майно (15 відс. загальної суми)».

Суб’єктами господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, сплачено близько 408 млн грн (майже 8 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – 280 млн грн (5,4 відс.), галузі лісового господарства – 168 млн грн (3 відс.) та будівництва – понад 77 млн грн (1,5 відс.).

 

          Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора