Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

На Чернігівщині до порушників на ринку пального застосовано штрафних санкцій на 9 млн гривень

Дата: 11.02.2021 15:06
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

На Чернігівщині до порушників на ринку пального застосовано

штрафних санкцій на 9 млн гривень

Обмеження на проведення перевірок, що запроваджені на період карантину, пов’язаного з поширенням на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), не стосуються сфери торгівлі підакцизними товарами.

В управлінні податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області пояснили, що перевірки на ринку пального тривають. І фахівці вкотре звертають увагу, що для зберігання пального необхідно мати відповідну ліцензію.

Для прикладу наводять один з випадків, коли при проведенні фактичної перевірки фермерського господарства виявили, що господарство отримувало пальне у значних обсягах. Це було підтверджено видатковими накладними та даними бухгалтерського обліку. Проте ліцензії на право зберігання пального  господарство не отримало, що є порушенням законодавства.

        Санкції, що передбачені за таке порушення доволі значні. Порушникам  довелося сплатити до бюджету штраф у розмірі 500  тис гривень. Загалом протягом минулого року виявлено 18 аналогічних порушень та застосовано штрафних санкцій на загальну суму 9 млн гривень.

                                           Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора