Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Цього року Державна служба зайнятості відзначатиме своє 30-річчя.

Дата: 25.11.2020 09:00
Кількість переглядів: 366

Фото без опису

 

Цього року Державна служба зайнятості відзначатиме своє 30-річчя.

 

Сторінками історії служби зайнятості.

 

Розвиток системи соціальних послуг нового покоління!!!????

 

  • Із запровадженням на початку 2001 року загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття служба зайнятості піднялась на якісно вищий щабель свого розвитку. Це принципово змінило систему допомоги людям, які опинилися без роботи. Було створено потужну матеріально-технічну базу, системи професійної орієнтації та професійного навчання безробітних, соціального партнерства та кадрового забезпечення. Стало можливим впровадження новітніх технологій.
  • Справжнім «ноу-хау» у службі стала Єдина технологія обслуговування незайнятого населення (ЄТОНН), на роботу за якою до кінця 2002 року перейшли всі центри зайнятості України. За допомогою чіткої, до дрібниць продуманої системи вдалося збільшити їх пропускну спроможність та уникнути величезних черг, а також підвищти якість надання послуг.

          Довелося кардинально змінювати як стиль роботи, так і психологію.    

          Відтоді клієнтами №1 та соціальними партнерами для служби стали

           роботодавці. Безробітних же спонукали до активізації власних зусиль у

           пошуках роботи, іншими словами прагнули їм «дати вудку та навчити

           ловити рибу».

  • Засобами Єдиної інформаційно-аналітичної системи (ЄІАС), що базується на сучасних Інтернет-технологіях, було створено єдиний в межах країни, в режимі реального часу, інформаційний простір попиту та пропозиції робочої сили; автоматизований підбір роботи за відсутності клієнта; розпочалося широке використання інтернет-технологій для пошуку роботи та працівників. Таким чином, розпочався розвиток системи соціальних послуг нового покоління.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора