Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Лідія Падалка: Служба зайнятості сьогодні – це сучасна сервісна установа, яка демонструє нові можливості для шукачів роботи та роботодавців»

Дата: 27.10.2020 09:50
Кількість переглядів: 282

 

День працівника соціальної сфери – 2020 р.

Лідія Падалка: Служба зайнятості сьогодні – це сучасна сервісна установа, яка демонструє нові можливості для шукачів роботи та роботодавців»

 

У першу неділю листопада в Україні своє професійне свято відзначають працівники соціальної сфери, чия професія передусім визначається категоріями доброти і гуманізму. До когорти соціальних працівників належать і фахівці служби зайнятості, які надають допомогу та підтримку громадянам у разі безробіття.

 «Державна служба зайнятості є активним посередником на ринку праці між роботодавцями і шукачами роботи, здатна прогнозувати та оперативно реагувати на виклики ринку праці. Вона, єдина в українському суспільстві, на безоплатній основі надає послуги із пошуку роботи та підбору персоналу. Сьогодні це сучасна сервісна установа, яка демонструє нові можливості для клієнтів», - говорить директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Тож які це можливості?

Для шукачів роботи та роботодавців впроваджено цілу низку електронних сервісів, якими можна скористатися, не виходячи з дому. На порталі державної служби зайнятості, у вільному доступі, база вакансій у межах країни, електронна черга для безробітних, електронні кабінети для роботодавців та шукачів роботи. За допомогою онлайн платформи з профорієнтації та розвитку кар’єри можна пройти комплексне профорієнтаційне тестування та оцінити власний потенціал, а освітній портал допоможе отримати нові знання та компетенції.

Шукати роботу та будувати кар’єру сьогодні допомагають кар’єрні радники, які забезпечують індивідуальний супровід клієнта на шляху до працевлаштування. А з початку нинішнього року у службі зайнятості стартував новий проєкт – інститут консультанта роботодавця, мета якого полягає у розширенні підходів до надання послуг роботодавцям з урахуванням специфіки ринку праці регіону,

Служба зайнятості демонструє сучасний підхід у підборі кадрів, працюючи на засадах рекрутингу, тобто на повному ринку праці. З метою оперативного підбору кадрів створено інтерактивні карти вакансій, доступні всім користувачам мережі Інтернет; розвиваються інші онлайн сервіси, які корисні для шукачів роботи та роботодавців. 

Для підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці служба зайнятості пропонує низку освітніх можливостей для дорослого населення – безкоштовно і в стислі терміни можна здобути затребувану на ринку праці професію чи підвищити кваліфікацію. Зокрема, 11 центрів професійно-технічної освіти, які діють у системі  державної служби зайнятості, здійснюють професійну підготовку за 95 ліцензованими робітничими професіями.

Громадяни, старше 45 років, для підвищення своєї конкурентоспроможності можуть отримати ваучер на навчання. Врешті, як безробітні, так і громадяни, які не перебувають на обліку в службі зайнятості, можуть підтвердити результати неформального професійного навчання.

Головними завданнями служби на сучасному етапі Лідія Падалка називає розвиток активних програм сприяння зайнятості населення, адресну допомогу у працевлаштуванні безробітних громадян, зміцнення партнерських відносин з роботодавцями, стимулювання їх до збереження та створення нових робочих місць.

 

Протягом січня-вересня поточного року послугами державної служби зайнятості в області скористалися понад 30 тисяч безробітних. Незважаючи на карантинні обмеження, до активних програм сприяння зайнятості залучено близько 12 тис. громадян – кожного третього на обліку. Зокрема, майже 8 тисяч працевлаштовано, більше 2 тисяч - охоплено професійним навчанням, близько 2 тисяч - залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

 

 

Привітання

 

Професійне свято – зазвичай знаменна подія для людей окремо взятої професії. Проте, День працівника соціальної сфери не має чіткої галузевої межі,бо об’єднує людей, які опікуються немічними, безробітними, пенсіонерами, інвалідами.

Користуючись нагодою, вітаю працівників державної служби зайнятості та соціальних партнерів. Щира подяка за людяність, небайдужість, професіоналізм та подвижницьку працю всім, причетним до цієї благородної місії, хто за службовим обов’язком і велінням душі опікуються проблемами людей, які потребують допомоги та підтримки. Всім зичу міцного здоров’я, миру, добробуту, наснаги та оптимізму.

 

Директор Чернігівського обласного центру зайнятості 

                                                                                            Лідія Падалка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора