Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Праця, сповнена милосердя й тепла.

Дата: 30.09.2020 14:39
Кількість переглядів: 1567

 В Малодівицькій  ОТГ працює комунальна  установа «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)», котрій 1 жовтня виповнюється два роки,  і якою  успішно керує  увесь час  директор Антоніна Володимирівна Тимко.

 В терцентрі працює три відділення: денного перебування, соціальної допомоги  вдома і стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання.  Відділеннями завідують  Марина Миколаївна Небрат та Любов Петрівна Чорнодід. 

На обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома зараз перебуває 113 громадян похилого віку та інвалідів з усіх сіл Малодівицької ОТГ.

Їх обслуговують 13 соціальних робітників.  Вони надають допомогу у веденні домашнього господарства, оплаті комунальних послуг, в обробці присадибної ділянки, у виконанні ремонтних робіт, забезпечують супровід у поліклініку отримувачів соціальної послуги догляду вдома, оформляють їм субсидії. Найбільше соцробітникам доводиться доставляти своїм підопічним продукти харчування та медикаменти. Тому для них терцентром були придбані нові  господарчі сумки.

Фото без опису

З 1 вересня у відділенні денного перебування розпочалось навчання в Університеті третього віку на  його трьох факультетах ( художньо – мистецькому, основи комп’ютерних знань і рукоділля від душі і для душі).

У відділенні денного перебування давно  створений ансамбль «Пісенне джерело».

Фото без опису

Після карантину проходять перші репетиції.  Керує ансамблем Овчіннікова  Евеліна Петрівна. Акомпонує Марина  Небрат. Незмінні його учасниці:  Ганна Григорівна Міхнюк і Світлана Миколаївна Чава, Віра Дмитрівна  Романенко і Надія Віталіївна Кошелівська.

Викладачем факультету  рукоділля  з перших днів його створення є Ткаченко Світлана Володимирівна. Вона і сама гарна рукодільниця , і інших уміє навчити. Одна із слухачок факультету Котеленець Антоніна Вікторівна з радістю демонструє творіння своїх рук.  Вишивання є улюбленою справою і для Косаренко Валентини Петрівни.

Фото без опису

Сучасні українські пенсіонери  ведуть активне життя – вчаться вправлятися з комп’ютером та смартфоном.

Факультет «Основи комп’ютерних знань»  нашим пенсіонерам допомагає оволодівати навиками спілкування у соцмережах, вчить користуватись телефонами, знаходити необхідні матеріали в інтернеті, оплачувати комунальні послуги, не виходячи з дому.

  Викладач факультету – Гордійчук Ольга  Віталіївна.

Фото без опису

Крім вищезгаданого,  в територіальному центрі можна отримати психологічні поради від психолога отця Миколая, послуги   від сестри медичної Валентини Борисівни Шуст та соціального працівника Шелест Вікторії Альбертівни.      

У відділенні стаціонарного догляду проживає 12 одиноких громадян похилого віку. Для них створені  всі відповідні умови для спокійної  доглянутої старості. В кожній кімнаті є телевізор, радіоприймач, нові зручні ліжка та постільна білизна, шафи для одягу. Проживаючі у відділенні забезпечені повноцінним харчуванням. Завідувач  відділення Любов  Чорнодід робить усе для того, щоб самотні люди почувалися, як вдома. Їй в цьому допомагають кваліфіковані  старші та молодші медичні сестри, кухарі, прачка.

  Весь зміст роботи нашого терцентру полягає в гуманному ставленні до людини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора