Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

На замітку роботодавцям: про підбір кадрів… покроково

Дата: 14.09.2020 09:02
Кількість переглядів: 379

Фото без опису

 

На замітку роботодавцям: про підбір кадрів… покроково

 

З послабленням карантину підприємства відновили свою роботу і для багатьох з них актуальним стало питання нестачі працівників. З чого почати? Перш за все обрати один з варіантів підбору кадрів, а їх, як мінімум, два – самостійний пошук та за допомогою посередницьких структур. До останніх належить і служба зайнятості, про переваги співпраці з якою розповідає директор Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Лариса Татарченко.

- Якщо ви вирішили самостійно (чи за допомогою вашої кадрової служби) зайнятися підбором працівників, то вам доведеться зробити принаймні три кроки.

Крок перший – розповсюдження інформації про вакансію серед найширшого кола шукачів роботи. Для цього можна розмістити вакансію на власному сайті, подати оголошення у засоби масової інформації, звернутися до сайтів пошуку роботи. Щоправда, два останніх варіанти потребуватимуть певних фінансових витрат.

Проте, можна і не витрачати кошти – для цього варто звернутися до державної служби зайнятості, зокрема це можна зробити й через електронний кабінет роботодавця. Інформація про вашу вакансію буде розміщена на інформаційних стендах та на сайті служби, а також оперативно поширена у соціальних мережах. Фахівці можуть організувати для вас міні-ярмарок вакансій, запросивши у визначений час кандидатів, які відповідають вашим вимогам. Спілкування може проходити і по скайпу, якщо вам потрібні кадри з інших регіонів.

Шукати претендентів на роботу можна й по розміщеним ними резюме. Ознайомитися з базою резюме шукачів роботи можна, зокрема, на сайті державної служби зайнятості.

Крок другий - проведення співбесід з претендентами на роботу. У разі співпраці зі службою зайнятості, їх організацію візьмуть на себе її фахівці.

Крок третій – належне оформлення трудових відносин, що є гарантією соціального захисту для найманих працівників та стабільної роботи підприємств. Саме на цьому наполягає державна служба зайнятості.

Якщо ви плануєте довірити підбір персоналу посередницьким структурам, то знову ж таки повинні розуміти «ціну питання». За послуги кадрових агенств доведеться платити чималі кошти, тоді як служба зайнятості співпрацюватиме з вами безкоштовно. До того ж, ми здійснюємо підбір персоналу й на засадах рекрутингу, тобто на повному ринку праці.

 

Шановні роботодавці! Яким би чином ви не підбирали собі персонал, пам’ятайте, інформація про вакансії має подаватися до служби зайнятості. Цього вимагає чинне законодавство.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора