Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Служба зайнятості інформує: в якому розмірі виплачується допомога по безробіттю?

Дата: 02.10.2019 15:05
Кількість переглядів: 465

Фото без опису

На численні запитання, служба зайнятості інформує

В якому розмірі виплачується допомога по безробіттю?

Згідно з постановою правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 12.09.2018 №175 "Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю", з 01.01.2019 встановлені мінімальні розміри допомоги по безробіттю:

  • 610 гривень - для осіб, які мають страховий стаж менше 6 місяців протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної. Крім того, зазначений мінімальний розмір допомоги по безробіттю призначається іншим категоріям безробітних, визначених пунктом 2 статті 22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", а саме: "звільнені з останнього місця роботи з підстав, передбачених статтею 37, пунктами 3, 4, 7 і 8 статті 40, статтями 41 і 45 Кодексу законів про працю України, а також з аналогічних підстав, визначених іншими законами, особи, зазначені у частині другій статті 6 цього Закону, особи, зазначені в абзаці третьому частини четвертої статті 7 Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб".
  • 1 630 гривень – для застрахованих осіб, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить не менше ніж 6 місяців. Зазначеним особам призначається допомога по безробіттю у розмірі, який визначається з урахуванням середньої заробітної плати та страхового стажу і не може бути менше зазначеного мінімального розміру;

Середній розмір допомоги по безробіттю по м. Прилуки та Прилуцькому р-ну  у  серпні 2019 року склав 3 тис. 840 гривень.

Сума виплат, залежно від тривалості безробіття, плавно зменшується. Так, у перші 90 днів безробітний отримує 100% призначеної йому допомоги, у наступні 90 календарних днів – 80%, в період, що залишився виплати складають 70%.

Важливо, що максимальний розмір фінансової допомоги по безробіттю не може перевищувати 4 прожиткових мінімуми для працездатних осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора