Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Отримали повідомлення про сплату податку на нерухомість і не згодні – що робити

Дата: 09.07.2019 14:46
Кількість переглядів: 388

Фото без опису

 

У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області нагадують, що громадяни – власники нерухомості повинні сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не лише за житлові приміщення, але й за об’єкти нежитлового фонду.

За місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості, органи ДФС обчислюють суми податку з об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб та надсилають/вручають платникам податкові повідомлення – рішення про сплату податку.

Якщо платник  не отримав податкове повідомлення – рішення, чи отримав повідомлення що містить некоректну інформацію щодо об’єкта оподаткування, то йому варто звернутися до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації та провести звірку. 

У разі необхідності буде зроблений перерахунок податку відповідно до оригіналів документів, які надасть платник податків. Якщо повідомлення - рішення про сплату податку на нерухомість не отримано, необхідно звернутися до територіального фіскального органу за місцем своєї реєстрації.

Податок на нерухомість сплачується протягом 60 днів  з дня отримання податкового повідомлення - рішення.

Слід зазначити, що відповідно до Податкового кодексу України за порушення термінів сплати податку контролюючі органи застосовують до порушника фінансові санкції у вигляді штрафу у сумі від 10 до 20 відс. своєчасно несплаченої суми податку.

          Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора