Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Який порядок переміщення лікарських засобів громадянами через митний кордон України

Дата: 24.06.2019 14:24
Кількість переглядів: 674

 

Триває період літніх відпусток, подорожей та закордонних мандрів. Зазвичай громадяни беруть у подорож ліки. Отже, щоб не створити собі незручностей, саме час дізнатися про порядок переміщення їх через кордон.  

Пунктом 19 частини 1 статті 370 Митного кодексу України від 13.03.2012 року № 4495-VI встановлено: лікарські засоби, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України в порядку та обсягах, визначених Кабінетом Міністрів України, вважаються особистими речами.

     Обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування встановлені постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2012 № 458, згідно з пунктом 1 якої громадяни можуть ввозити на митну територію України лікарські засоби, які переміщуються в ручній поклажі та/або в супроводжуваному або несупроводжуваному багажі громадянина, в таких обсягах:

-  у кількості, що не перевищує п’яти упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини);

- у кількості, що не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я.

       Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора