Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Громада відсвяткувала Масляну!

Дата: 06.03.2019 09:18
Кількість переглядів: 531

Фото без опису

2 березня за чудовою традицією нашого народу в Малодівицькій об’єднаній територіальній громаді відзначили веселе свято, яке в народі зветься Масляна.

За повір’ям, саме у ці дні Зима зустрічається з Весною. «Масниця» – одне з найулюбленіших українських свят, що має глибоке коріння. Масові розваги та веселощі припадають на останній тиждень перед початком Великого посту.

Малодівицька селищна  рада запросила всіх бажаючих разом відсвяткувати Масляну. На свято «з’їхались» старостинські округи: Товкачівський, Обичівський, Петрівський, Великодівицький, Дмитрівський. Ретельно готувались і підприємства та організації Малодівицької ОТГ. Свої вироби та всілякі смаколики були представлені населенню. Господині змагалися у майстерності. Тож пухкенькі пиріжки, круглобокі варенички та масні млинці й налисники так і вабили до себе.  Люди залюбки пригощалися різною смакотою. Ще посеред площі варили глінтвейн! Гарячий напій не дав замерзнути в таку холодну погоду.

Фото без опису

      На початку свята до присутніх зі словами привітання звернулися  в.о. голови райдержадміністрації Д.М.Росовський та селищний голова О.П.Журавель. Після привітання розпочалася цікава концертна програма . Певна річ, не забули й про старовинні звичаї. Тож на святі були Зима і Весна, котрі сперечалися за право господарювати надалі.

Фото без опису

Святкова програма була насичена різними народними іграми  Діти та дорослі з великим азартом та задоволенням брали участь різноманітних конкурсах.

Фото без опису

Завершальною нотою святкових гулянь стало феєричне спалення опудала, як символ прощання із зимою та зустрічі весни.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора