Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

ЗАПАЛИ СВІЧКУ: 27 ЛИСТОПАДА - ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

Дата: 26.11.2021 15:09
Кількість переглядів: 597

Фото без опису

ЗАПАЛИ СВІЧКУ: 27 ЛИСТОПАДА - ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі. Наймасштабнішим за кількістю людських жертв був голодомор 1932-1933 років. Саме його нині називають геноцидом українського народу. Його жертвами в Україні стали, за різними даними, від 3,9 до 7 мільйонів людей.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

Напередодні, 26 листопада 2021 року об 1100 годині, біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору в центрі селища Мала Дівиця відбувся меморіальний захід (з дотриманням всіх карантинних обмежень), за участю представників органів місцевого самоврядування, духовенства, працівників селищної бібліотеки, будинку народної творчості, вчителів та учнівської молоді Малодівицької громади.

Вели захід працівники Малодівицького будинку народної творчості, які в котрий раз розповіли присутнім про геноцид українців комуністичним режимом в 1932-33 році та закликали долучитися до акції “Запали Свічку пам'яті”: 28 листопада, о 16:00 засвітити свічку і залишити її на підвіконні в пам'ять про мільйони замучених голодом українців.

Настоятель Свято-Троїцької парафіяльної громади селища Мала Дівиця священник Микола Галюк провів церковну поминальну панахиду за загиблими жертвами голодомору.

Всі присутні вшанували пам'ять загиблих жертв Голодомору  хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Фото без опису Фото без опису

Нині серед живих залишились надзвичайно мало тих, хто пережив Голодомор 1932 – 1933 років та й голод 1946 – 1947 років. До того ж, вони, як і всі люди старшого віку, є особливо вразливими до коронавірусу. І потребують уваги рідних і близьких. Тож нехай День пам'яті жертв голодоморів стане і додатковою можливістю приділити увагу та надати підтримку тим, хто сьогодні потребує нашого піклування. Їхні спогади, їхні світлини, пам'ятки минулого, що вони зберігають, зміцнюють пам'ять роду і національну пам'ять. Наше завдання зберегти і передати цю пам'ять наступним поколінням, зберегти історію живою.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора