Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Обґрунтування застосування переговорної процедури закупівлі розмір бюджетного призначення, розмір очікуваної вартості.

Дата: 12.11.2021 11:36
Кількість переглядів: 560

Обґрунтування застосування переговорної процедури закупівлі розмір бюджетного призначення, розмір очікуваної вартості.

                                Послуги з розподілу електричної енергії

Посилання на оголошення про проведення переговорної процедури закупівлі в електронній системі закупівель: UA-2021-11-09-004303-b

 

Для забезпечення функціонування закладів освіти, медицини, селищної ради та всіх закладів підпорядкованих Малодівицькій селищній раді було виділено  додаткове фінансування. Тому  на підставі довідки «Про зміни до плану використання бюджетних коштів» було прийнято рішення про закупівлю «Послуги з розподілу електричної енергії»

         Відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії», розподіл електричної енергії- це діяльність із транспортування електричної енергії від електроустановок виробників електричної енергії або електроустановок оператора системи передачі мережами оператора системи розподілу, крім постачання електричної енергії. Послуги з розподілу електричної енергії надають оператори систем розподілу (суб’єкти природних монополій) за тарифами, які встановлюються НКРЕКП. Відповідно до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії (постанова НКРЕКП від 13.11.2018 р. № 1434) територія провадження діяльності оператора системи розподілу визначається за місцем розташування об’єктів електроенергетики, призначених для розподілу електричної енергії, що перебувають у власності ліцензіата, та до яких приєднані електричні мережі споживачів. Відповідно до Закону України «Про природні монополії» та Розпорядження Антимонопольного комітету України від 28.11.2012 №874-р «Про затвердження Порядку складання та ведення зведеного переліку суб'єктів природних монополій»: АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» займає монопольне становище на ринку послуг з приєднання до електричних мереж систем розподілу на території Чернігівської області та м. Славутич Київської області.

Отже, АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» є єдиним постачальником послуг з нестандартного приєднання до електричних мереж системи розподілу АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО».

Відповідно до Зведеного переліку суб'єктів природних монополій, що розміщений на офіційному інтернет-сайті Антимонопольного комітету України (http://www.amc.gov.ua) станом на листопад АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО»  належить до суб’єктів природних монополій. Також, АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО»  (код ЄДРПОУ 22815333) отримало ліцензію на право провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії у межах місць провадження господарської діяльності, а саме: на території Чернігівької області  в межах розташування системи розподілу електричної енергії, що перебуває у власності або господарському віданні  АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» та електричних мереж інших власників, які приєднані до мереж ліцензіата (з якими укладені відповідні договори згідно із законодавством), оприлюдненого на офіційному сайті НКРЕКП http://www.nerc.gov.ua.

Отже, воно є єдиним постачальником Розподілу електричної енергії – код ДК 021:2015 - 65310000-9 «Розподіл електричної енергії» в межах існуючих та підведених до закладів Малодівицької селищної ради електромереж та виникає потреба в застосуванні переговорної процедури. За таких умов вищезазначені послуги можуть бути надані тільки одним оператором системи розподілу – АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» , у зв’язку з чим виникають підстави для застосування абзацу третього пункту 2 частини другої статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі» № 922-VIII від 25.12.2015 (зі змінами і доповненнями): «відсутність конкуренції з технічних причин, яка має бути документально підтверджена замовником».

 

Пункт закону:

Відсутність конкуренції з технічних причин

Обґрунтування:

Відсутність конкуренції з технічних причин

 

Розміру бюджетного призначення складає – 97710,32 грн.

Очікувана вартість становить – 97710,32 грн.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора