Малодівицька громада

Чернігівська область, Прилуцький район

офіційне працевлаштування гарантує соціальний захист та пенсійне забезпечення

Дата: 16.01.2019 10:53
Кількість переглядів: 429

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА україни

Головне  управління  ДФС  У Чернігівській області

Реміснича,11, м. Чернігів, 14000, тел. (0462)652-300, факс (0462)651-308, E-mail: ch.official@sfs.gov.ua  

Код ЄДРПОУ 39392183

 

від 09.01.2019 № 327/10/25-01-27-13  

 

 

Органам місцевого самоврядування             Редакціям ЗМІ

Для розміщення у ЗМІ

  та на веб-сайтах

 

Головне управління ДФС у Чернігівській області просить розмістити матеріал з податкової тематики для широкого інформування платників податків.

Текст додається.

 

З повагою

 

Начальник                                                                                  О. БАРАНОВСЬКИЙ

 

Світлана Стрижак, 652-954

 

ДФС в області нагадує, що офіційне працевлаштування гарантує соціальний захист та пенсійне забезпечення

 

У рамках проведення заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення, забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів, а також бюджетів Пенсійного фонду, фонду соціального страхування співробітниками ДФС в області спільно з представниками Управління Держпраці у Чернігівській області проводяться перевірки роботодавців з питань трудових відносин з найманими особами.

Щомісячно складаються та затверджуються спільні графіки перевірок суб’єктів господарювання. До графіків перевірок потрапляють суб’єкти, в яких є ризики порушень трудового законодавства, а також відносно яких надходять повідомлення щодо можливих порушень.  Протягом жовтня – грудня 2018 року було визначено 36 суб’єктів для проведення спільних з Управлінням Держпраці заходів контролю.

За результатами спільних заходів контролю виявлено 14 неоформлених найманих працівників та 21 працюючих за договорами цивільно-правового характеру, які мають ознаки трудових. Щодо 33 осіб подані повідомлення про прийняття на роботу під час проведення контрольного заходу або відразу після його завершення.

Співробітники ГУ ДФС у Чернігівській області також самостійно проводять заходи щодо недопущення використання неоформленої найманої праці. Самостійно проведено 113 фактичних перевірок. За результатами фактичних перевірок кількість виявлених осіб, щодо яких подано повідомлення про прийняття на роботу під час перевірки або відразу після її завершення, становить 129 осіб.

У грудні 2018 року спільно з фахівцями Управління Держпраці проведено фактичну перевірку чернігівського підприємства харчової промисловості.  За результатами перевірки встановлені факти виконання 7-ми особами робіт без належним чином оформлених трудових відносин.

За результатами перевірки київського підприємства, що здійснює будівельні роботи у Чернігові, встановлено 4 працівники, що виконували роботи без укладання у письмовій формі трудових договорів з роботодавцем та 11 працівників, що виконували роботи на підставі цивільно-правових договорів, які мали ознаки трудових.

З метою упередження порушень постійно проводиться роз’яснювальна робота з питань легалізації праці та дотримання роботодавцями норм трудового та податкового законодавства під час нарахувань та виплат заробітної плати та необхідності офіційного працевлаштування. В одному з таких випадків було подано відразу 17 повідомлень про офіційне працевлаштування працівників селищної ради.

                                                            Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора